Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Kolovoz
18

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

MEĐUNARODNI DAN MLADIH, 12. KOLOVOZA

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

MEĐUNARODNI DAN MLADIH, 12. KOLOVOZA

Objavljeno: 12.08.2012.

Ovogodišnja tema Međunarodnog dana mladih je "Izgradnja boljeg svijeta: Partnerstvo s mladima". Ovo je globalni poziv na akciju za mlade muškarce i žene, kao i druge sudionike diljem svijeta, da razviju i uključe se u partnerstvo sa mladima za izgradnju boljeg svijeta. Međunarodni dan mladih 2012 pruža odgovor na pozive iz omladinskih organizacija i država članica UN-a diljem svijeta da se ojačaju mehanizmi za partnerstva s mladima, istražujući različite i inovativne načine da Ujedinjeni narodi, države članice, civilno društvo, privatni sektor, akademske zajednice i filantropi učinkovito sarađuju s mladima, posebno u području zapošljavanja, preduzetništva, političke uključenosti, državljanstva, zaštite prava i obrazovanja, uključujući i područje seksualnog i reproduktivnog zdravlja. Zajednički i organizacijski napori svih sudionika su potrebni da bi se odgovorilo na goruće globalne izazove s kojima se suočavaju mladi ljudi, a partnerstvo je ključ za naglašavanje takvih nastojanja. Partnerstva mogu povećati mogućnosti za uspjeh iskorištavanjem komparativne prednosti, sredstava, zajedničkim interesima i različitostima kako bi poboljšali učinak svakog partnera ponaosob. Cilj Međunarodnog dana mladih 2012. je istaknuti dobre prakse u razvoju i širenju uspješnih partnerstva s mladima, te iznijeti konkretne preporuke o tome kako Ujedinjeni narodi i druge interesne skupine diljem svijeta mogu graditi i poboljšati partnerstvo s mladima. Obilježite Međunarodni dan mladih 2012. tako što ćete nam reći o svojim nastojanjima da pomognete mladima i da sarađujete s njima na izgradnji boljeg svijeta! U nedjelju 12. kolovoza, Udruga Zamisli kroz Regionalni info-centar za mlade Zagreb u suradnji s partnerima omogućuje svim mladima (15 do 30 godina) otvorena vrata (besplatan ulaz) na mnogobrojnim lokacijama. Svoja vrata otvoriti će muzeji u gradu Zagrebu i to:
 • Atelijer Meštrović, Mletačka 8 koji nedjeljom radi od 10 do 14 sati
 • Hrvatski povijesni muzej koji nedjeljom radi od 10 do 13 sati
 • Arheološki muzej koji nedjeljom radi od 10 do 13 sati
 • Lauba koja nedjeljom radi od 15 do 23 sata i ima besplatna vodstva u 18 sati
 • Muzej suvremene umjetnosti koji nedjeljom radi od 11 do 18 sati. U 16 sati održat će se stručno vodstvo za mlade po izložbi Objekt bez dostojanstva, a u 17 za strane posjetitelje i sve zainteresirane održat će se tematsko vodstvo kroz postav Zbirke u pokretu na engleskom jeziku, Do you speak Contemporary Art?
 • Tehnički muzej koji nedjeljom radi od 9 do 13 sati. Razgledavanje Tehničkog muzeja – stalnog postava – sa stručnim vodstvima kroz Odjel Rudarstvo – geologija – nafta s obilaskom modela rudnika ugljena (oko 320 m) – u 11,00 sati, te izvođenje pokusa u Demonstracijskom kabinetu Nikole Tesle – u 11, 30 sati.
 • Prezentacija novog sporta Speedmintona održat će se na travnjaku preko puta kafića Come In u Trnskom, Novi Zagreb u vremenu od 18 do 21 sat. Svoja vrata otvorit će i ŠRC Šalata i to:
 • Bazeni će biti otvoreni od 11 do 19 sati
 • Rukometni i košarkaški tereni uz obaveznu prethodnu najavu na porti ŠRC Šalata
 • Izložba fotografija mladih fotografa, pobjednika foto-natječaja: Što rade mladi u Zagrebu. Otvorenje će biti 15 sati u prostorima Regionalnog info-centra za mlade Zagreb, Kninski trg 4. Radionica o pisanju projekata održat će se u ponedjeljak 13.8.2012. u prostorima Regionalnog info-centra za mlade Zagreb, Kninski trg 4. U vremenu od 10 do 16 sati. Pozivamo sve mlade da se priključe proslavi Međunarodnog dana mladih i besplatno posjete muzeje, bazene, zaigraju sportove, pogledaju izložbu te uveličaju ovaj dan!
   
   

  Natrag na arhivu vijesti
   

  Promotivni video Hedone d.o.o.

   

  Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

  Križevačka čokolaterija

  Križevačka čokolaterija

   

  Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"