Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Siječanj
16

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

KAMPANJA “BIJELE VRPCE”, 03.12.2015.

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

KAMPANJA “BIJELE VRPCE”, 03.12.2015.

Objavljeno: 01.12.2015.

3. prosinca  obilježava se Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana osoba s invaliditetom je: „Pitanja inkluzije: pristup i osnaživanje ljudi svih mogućnosti“. 

 

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, Udruga osoba s invaliditetom Križevci uključuje se u Kampanju „BIJELE VRPCE“, postavljanjem info štanda na Strossmayerovom trgu u Križevcima dana 3. prosinca 2015. (četvrtak) od 09:00 do 13:00 sati gdje će se ujedno i prikazati  i prodavati radovi s kreativnih radionica članica/članova Udruge.

 

Kampanja se provodi kao 16 dana aktivizma od 25. studenog - Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, preko 03. prosinca - Međunarodnog dana osoba s invaliditetom do 10. prosinca - Međunarodnog dana ljudskih prava.

 

Kampanju provodi SOIH - Mreža žena s invaliditetom, Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske u suradnji s Uredom za ravnopravnost spolova Vlade RH, Uredom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH, Gradom Zagrebom i Udrugom osoba s invaliditetom Križevci.

 

Svi muškarci, koji to prihvate dobiti će na info štandu Udruge bijelu vrpcu u znak njihovog „NE NASILJU NAD ŽENAMA I DJEVOJKAMA“. To će značiti njihovu odluku da neće počiniti, opravdati ili prešutjeti nasilje nad ženama i djevojkama. Nošenje bijele vrpce bit će podrška razvoju svijesti šire društvene zajednice da za nasilje nad ženama, a posebice nad ženama s invaliditetom nema opravdanja.

 

Također, Kampanja „Bijele vrpce“ provesti će se i u Dječjem vrtiću „Zraka sunca“ Križevci i Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkog Križevci.
U Dječjem vrtiću „Zraka sunca“ Križevci, dana 3. prosinca 2015. u 10:00 sati podijeliti ćemo djeci prigodne razglednice sa tekstom „Moj tata osuđuje nasilje i potpisuje NE nasilju nad ženama“. Razglednice će djeca odnijela kući svojem tati da podrži ovu Kampanju i potpiše NE nasilju nad ženama i djevojkama.    

 

U Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkog Križevci, dana 3. prosinca 2015. u 11:30 sati podijeliti ćemo u jednom razredu bijele vrpce i letke mladićima u znak njihovog „NE NASILJU NAD ŽENAMA I DJEVOJKAMA“.

 

Svi građani trebaju postati svjesni činjenice da se nasilje ne događa nekome drugome, da su nasilnici osobe svih profesija i socijalnih struktura.

 

Srdačno dobrodošli!

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"