Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Kolovoz
18

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

MEĐUNARODNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM, 03.12.2013.

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

MEĐUNARODNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM, 03.12.2013.

Objavljeno: 03.12.2013.

Glavna skupština Ujedinjenih naroda, u listopadu 1992. godine na zajedničkoj sjednici, održanoj radi obilježavanja Desetljeća osoba s invaliditetom (1983. – 1992.), usvojila je rezoluciju kojom se 3. prosinac proglašava Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Nakon donošenja predmetne rezolucije, UN-ova Komisija za ljudska prava, u svojoj rezoluciji od 5. ožujka 1993. godine pozvala je zemlje članice da ističu obilježavanje 3. prosinca: "s ciljem postizanja punog i jednakog uživanja ljudskih prava i sudjelovanja osoba s invaliditetom u društvu".

Tema ovogodišnjeg UN-ov Međunarodnog dana osoba s invaliditetom je: "Probiti barijere, otvoriti vrata: za inkluzivno društvo i razvoj za sve".

Glavni fokus Međunarodnog dana osoba s invaliditetom stavljen je na praktično i konkretno djelovanje za uključivanje invaliditeta u svim aspektima razvoja, kao i na daljnje sudjelovanje osoba s invaliditetom u društvenom životu i razvoju na temelju jednakosti.

Promicanje razumijevanja problematike invaliditeta i mobilizacije podrške koja omogućuje dostojanstvo, ostvarenje prava i dobrobiti osobama s invaliditetom provedbom kroz nacionalne, regionalne i globalne napore, kao i podizanje svijesti o veličini i posljedicama invaliditeta za osobu i društvo u cjelini, neke su od aktivnosti kojima se obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

 

 

 

 

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"