Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Siječanj
16

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA, 25.11.2013.

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA, 25.11.2013.

Objavljeno: 25.11.2013.

25. studeni proglašen je Međunarodnim danom protiv nasilja nad ženama na prvom sastanku feministkinja Latinske Amerike i Kariba (Feminist Encuentro) održanom u Bogoti (Kolumbija) 1981. Na tom sastanku žene su govorile o obiteljskom nasilju, silovanju i seksualnom zlostavljanju te nasilju koje žene trpe pod političkim režimima, uključujući torturu i nasilje nad političkim zatvorenicama. 25. studenog je odabran kao dan sjećanja na sestre Mirabel (Patriju, Minervu i Mariju Teresu) koje je brutalno dao ubiti diktator Rafael Trujillo u Dominikanskoj Republici 1960. godine 1999. UN je službeno potvrdio taj dan kao Međunarodni dan protiv nasilja nad ženama.

S Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama započinje i Kampanja "Bijele vrpce" koja traje do 10. prosinca - Međunarodnog dana ljudskih prava, te zahvaća i 3. prosinac - Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Kampanja se provodio kao 16 dana aktivizma.

Kampanju provodi SOIH - Mreža žena s invaliditetom - Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske. U Kampanju se uključila i Udruga invalida Križevci koja će dana 4. prosinca 2013. godine u srednjoj školi "Ivan Seljanec" Križevci podijeliti bijele vrpce i letke mladićima u znak njihovog "Ne nasilju nad ženama i djevojkama", te u Dječjem vrtiću Kriiževci podijeliti djeci razglednice "Moj tata osuđuje nasilje! Zato potpisuje NE nasilju nad ženama", koje će djeca kasnije odnijeti svojem tati da podrži ovu Kampanju i potpiše NE nasilju nad ženama.     

 

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"