Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Siječanj
17

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI I NACIONALNI DAN BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI I NACIONALNI DAN BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

Objavljeno: 17.09.2015.

Najraširenija manifestacija posvećena održivoj mobilnosti po 14 put održat će se u razdoblju od 16. do 22. rujna. Ovogodišnji slogan koji glasi „Izaberi. Promijeni. Poveži.“ odabran je s namjerom isticanja prednosti kombiniranog prijevoza te poticanja građana na razmišljanje o raspoloživim mogućnostima prijevoza i odabiru najpovoljnije.
Ljudi se najčešće oslanjaju na istu vrstu prijevoza te instinktivno uskaču u automobile iako bi ponekad isplativiji odabir bio odlazak biciklom ili javnim prijevozom, ovisno o potrebama pojedinca. Najčešći razlog tome je što mogućnosti osobnog automobila zadovoljavaju većinu naših potreba za putovanjima.
Pametnijim izborom načina prijevoza mogu se ostvariti ne samo značajne financijske uštede, već i poboljšati kvaliteta života i stanje okoliša. Sve što je za to potrebno je spremnost da se pokuša nešto novo i drukčije. Vožnja biciklom ukoliko ne putujemo na duge relacije, vožnja javnim prijevozom ili dijeljenje  automobila sa kolegama s posla.
Ovogodišnja kampanja Europskog tjedna mobilnosti poziva građane na kombiniranje prijevoza s ciljem smanjenja zagušivanja i izbjegavanja ovisnosti o automobilima. 
Povodom Europskog tjedna mobilnosti koji se obilježava od 16. – 22. rujna 2015. godine, Udruga osoba s invaliditetom Križevci priključuje se Kampanji Saveza društava distrofičara Hrvatske – SDDH „Za pokret“ postavljanjem prigodnog štanda na Strossmayerovom trgu u Križevcima u utorak, 22. rujna 2015. godine u vremenu od 11:00 do 13:00 sati, gdje će se tom prilikom predstaviti zanimljivi radovi s kreativnih radionica članica i članova Udruge osoba s invaliditetom Križevci i dijeliti promotivni promidžbeni materijali o uređaju za iskašljavanje s ciljem uvrštavanja istog na listu Ortopedskih i drugih pomagala HZZO-a.
U ovogodišnjoj kampanji „Za pokret“ izabran je uređaj za iskašljavanje jer se želi promijeniti kvaliteta života osoba s mišićnom distrofijom. 
Također, u utorak 22. rujna 2015. godine u vremenu od 11:00 do 13:00 sati na Strossmayerovom trgu u Križevcima obilježiti ćemo i Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama sa prigodnim letcima.

Srdačno dobrodošli!

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"