Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Kolovoz
18

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI, 16.-22.09.2014.

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI, 16.-22.09.2014.

Objavljeno: 17.09.2014.

Najraširenija manifestacija posvećena održivoj mobilnosti po trinaesti put održat će se u razdoblju od 16. do 22. rujna. Ovogodišnjim sloganom koji glasi 'Naše ulice, naš izbor' ('Our Streets, Our Choice') želi se potaknuti građane da iskoriste svoj utjecaj na oblikovanje javnih prostora u cilju njihova preobražaja na način koji ih čini ugodnijim za život.

Desetljećima se problem prometnog planiranja u urbanim sredinama rješavao izgradnjom prometne mreže u svrhu poticanja korištenja osobnih automobila – najskupljeg oblika prijevoza, za čije je normalno odvijanje potrebna razmjerno velika površina. Istraživanja su pokazala kako je takav pristup neodrživ, budući da je izgradnja dodatnih prometnih traka i ostale prometne infrastrukture prilagođene motornim vozilima rezultirala daljnjim povećanjem broja vozila u gradskim središtima.

Kao rezultat takve prakse, danas se naši gradovi suočavaju s prometnim zagušenjima, onečišćenjem zraka, bukom uzrokovanom gustim prometom te bitno smanjenim prostorom za socijalnu interakciju. Osim narušavanja kvalitete života, prometni čepovi odgovorni su i za smanjenje gospodarske produktivnosti.

Upravo zbog toga, ovogodišnja kampanja usredotočit će se na preobražaj urbanih prostora kako bi oni postali ugodniji za život. Provedba održivih prometnih rješenja i smanjenje ovisnosti o osobnim vozilima omogućiti će nam povratak na ulice naših gradova i njihovo oblikovanje po mjeri čovjeka.

 

Izvor: http://www.mzoip.hr/

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"