Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Siječanj
17

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

EUROPSKA GODINA VOLONTIRANJA 2011.

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

EUROPSKA GODINA VOLONTIRANJA 2011.

Objavljeno: 04.01.2012.

imageU Zagrebu će se u ponedjeljak, 31. siječnja, održati okrugli stol na temu “Vrednovanje volonterskog rada u sustavu visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj”, ujedno prvo događanje kojim u Republici Hrvatskoj na nacionalnoj razini počinje obilježavanje “Europske godine volontiranja 2011.”
Tijekom cijele “Europske godine volontiranja 2011.” u državama članicama EU-a te državama pristupnicama, među kojima je i Hrvatska, provodit će se na stotine projekata koji promiču volonterstvo i podižu svijest o važnosti volonterskog rada u kontekstu društvenog doprinosa. Europska je komisija istaknula i glavni slogan “Volontiraj! Učini razliku” pod kojim će se provoditi sve aktivnosti, a u sklopu Europske godine volontiranja identificirana su i četiri glavna cilja čija je svrha dugoročno poticanje volonterskog rada, i to: uklanjanje prepreka za volonterski rad, osnaživanje volonterskih organizacija i jačanje kvalitete volonterstva, vrednovanje i prepoznavanje volonterskog rada te podizanje javne svijesti o važnosti volonterstva. Komisija očekuje da će Europska godina volonterstva povećati volonterski rad i ojačati svijest o njegovoj dodanoj vrijednosti, te da će istaknuti povezanost volonterskog rada na lokalnoj razini i njegovog značaja u širem europskom kontekstu.
Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti je središnje koordinacijsko tijelo državne uprave zaduženo za sveukupni razvoj volonterstva u Republici Hrvatskoj. Isto tako, valja naglasiti da Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti ujedno koordinira rad Povjerenstva za obilježavanje Europske godine volontiranja u Hrvatskoj, koje je Odlukom Vlade RH osnovano u lipnju 2010. godine.
Više o Europskoj godini volontiranja saznajte na:
http://www.europa.eu/volunteering

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"