Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Kolovoz
18

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

DOBRA VIJEST: HZZO NAJAVIO SNIŽENJE CIJENA NEKIH LIJEKOVA

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

DOBRA VIJEST: HZZO NAJAVIO SNIŽENJE CIJENA NEKIH LIJEKOVA

Objavljeno: 30.06.2017.

Na sjednici Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) prihvaćene su osnovna i dopunska lista lijekova HZZO-a kojima je postignuto sniženje cijena kod ukupno 681 pakiranja lijekova, a smanjit će se i doplata za osiguranike kod nekih lijekova koji se propisuju na recept, priopćio je HZZO.

 

Na osnovnu listu lijekova stavljena su dva nova lijeka - za liječenje HIV infekcije (emtricitabin + rilpivirin + tenofovir alafenamid) i za liječenje prekomjerne pospanosti (modafinil), a na dopunsku listu tri nova lijeka - za liječenje šećerne bolesti (saksagliptin + dapagliflozin), za liječenje infekcija kože (fusidatna kiselina + betametazon) i za liječenje nosne kongestije (ksilometazolin + ipratropij bromid).

 

Dodatno su na liste lijekova stavljene nove generičke i kliničke paralele te novi oblici i/ili nova pakiranja već postojećih lijekova u listi lijekova (na osnovnu listu lijekova 21 lijek u 33 pakiranja, a na dopunsku listu lijekova 7 lijekova u 10 pakiranja).

 

Uz postojeće lijekove na listi, proširene su indikacije za primjenu neoadjuvantnog liječenja raka dojke uz lijek pertuzumab, liječenje raka želuca uz lijek trastuzumab i liječenje uveitisa uz lijek adalimumab.

 

U skladu s uputom Ministarstva zdravstva ugovoreni su dodatni postupci magnetske rezonance za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2017. godine. Dodatni postupci ugovoreni su na temelju praćenja listi čekanja, kako bi se osigurala dostupnost provedbe postupka magnetske rezonance u županijama gdje se pokazala potreba. Dodatne postupke HZZO je ugovorio u Splitsko dalmatinskoj i Krapinsko zagorskoj županiji.

 

Za potrebe Zadarske županije, gdje već dulje vremena postoji potreba za dodatnim izvršiteljima iz djelatnosti ortodoncije, ugovorit će se provedba zdravstvene zaštite iz djelatnosti ortodoncije s dvije nove ordinacije.

 

HZZO je u suradnji s Ministarstvom zdravstva 21. lipnja prijavio projekt eHZZO – izgradnja integriranog informacijskog sustava Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Projekt je prijavljen Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje kao projektni prijedlog u postupku ograničene dodjele bespovratnih sredstava trajnog modaliteta Razvoj e-usluga.

 

Projektom eHZZO razvija se novi IT sustav sa ciljem uspostave efikasnijeg upravljanja i nadzora u zdravstvenom sustavu. Novim središnjim IT sustavom HZZO-a povećat će se učinkovitost i transparentnost cjelokupnog zdravstvenog sustava, omogućiti digitalna razmjena podataka s nacionalnim i međunarodnim institucijama te interoperabilnost na svim razinama.

 

Sustav će omogućiti lakšu komunikaciju prema vanjskim korisnicima, visoku dostupnost podataka nužnih za upravljanje poslovnim procesima i izvješćivanje. Sustavom se doprinosi zdravstvenoj zaštiti visoke kvalitete te razvoju novih e-usluga za osiguranike, ističe HZZO.

 

Izvor: Hina

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"