Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Kolovoz
18

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

DAN SIGURNIJEG INTERNETA, 09.02.2016.

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

DAN SIGURNIJEG INTERNETA, 09.02.2016.

Objavljeno: 09.02.2016.

09. veljače obilježava se Dan sigurnijeg interneta pod motom „Daj svoj doprinos za bolji Internet“.  Dan sigurnijeg interneta obilježava se već 13 godina, drugog utorka u drugom mjesecu, te mu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među mladima i djecom. Inicijativa je pokrenuta u okviru Programa za sigurniji internet Europske komisije te joj je cilj podići svijest o potrebi sigurnog i odgovornog  korištenja interneta i zaštiti osobnih podataka i privatnosti.

 

U cilju podizanja visoke razine zaštite djece kod korištenja interneta, u Hrvatskoj je 2012. osnovan Centar za sigurniji Internet. Jedna od njegovih glavnih uloga je informiranje i educiranje korisnika (djeca, roditelji, učitelji i ostali korisnici interneta) o sigurnijem pretraživanju interneta i zaštiti osobnih podataka i privatnosti.

 

U 70 zemalja diljem Europe, kao i u Hrvatskoj povodom navedenog dana provode se razne manifestacije u školama i javnim prostorima s ciljem skretanja pozornosti na važnost sigurnog korištenja interneta. Organiziraju se razne informativne radionice i predavanja o informacijama i problematici sigurnosti na internetu.

 

Više informacija o obilježavanju Dana sigurnijeg interneta i načinima na koje se možete priključiti brojnim aktivnostima pronađite na internetskim stranicama Centra za sigurniji Internet i na stranici  http://www.saferinternetday.org

.
 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"