Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Kolovoz
18

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

AKTUALNOSTI U PROPISIMA

Arhiva novosti

Pregledajte arhivu novosti!

Vijesti su poredane od najnovije na vrhu pa do najstarije na dnu. Kliknite na naslov da biste pročitali cijeli članak.

U padajućem izborniku možete odabrati godinu i mjesec pa pročitati samo vijesti iz tog razdoblja.

 
 

AKTUALNOSTI U PROPISIMA

Objavljeno: 30.04.2015.

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 17. prosinca 2014. donijela Uredbu o izmjenama i dopunama Zakona o mirovinskom osiguranju koja je objavljena u Narodnim novinama, broj 151/2014 od 19. prosinca 2014. a stupila je na snagu 1. siječnja 2015.
U skladu s propisima, Vlada je ovu Uredbu pretočila u Zakon i uputila ga na donošenje u Hrvatski sabor. Nakon provedene rasprave, Zakon je donesen na 16. sjednici održanoj 13. ožujka 2015.
Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o mirovinskom osiguranju objavljen je u Narodnim novinama, broj 33/2015 od 24. ožujka 2015. i stupa na snagu osmog dana od dana objave, tj. 1. travnja 2015.
Podsjećamo da se ovim izmjenama usklađuje Zakon o mirovinskom osiguranju sa Zakonom o jedinstvenom tijelu vještačenja jer postupak vještačenja za prava iz područja mirovinskog osiguranja od 1. siječnja 2015. obavlja jedinstveno tijelo vještačenja u Zavodu za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Nadalje, Zakon o mirovinskom osiguranju usklađuje se sa Zakonom o životnom partnerstvu osoba istog spola, a dosadašnja prijevremena starosna mirovina zbog dugogodišnjeg osiguranja postaje starosna mirovina za dugogodišnjeg osiguranika s obzirom na to da osobe s navršenih 60 godina života i najmanje 41 godinu staža osiguranja mogu ostvariti pravo na mirovinu bez umanjenja. Također je promijenjen i rok prijave radnika u obvezno mirovinsko osiguranje koji je sada 8 dana prije, a najkasnije prije samog početka rada.

 
 

Natrag na arhivu vijesti
 

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"