Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Travanj
10

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube
 

VLADA ODGAĐA PLAĆANJE POREZA NA DOHODAK, POREZA NA DOBIT I DOPRINOSA

VLADA ODGAĐA PLAĆANJE POREZA NA DOHODAK, POREZA NA DOBIT I DOPRINOSA

- Odgodit ćemo plaćanje poreza na dohodak, poreza na dobit, doprinosa. Središnji proračun će to nadomjestiti - rečeno je iz Banskih dvora u petak.


Premijer Plenković je kazao da će se Vlada ekonomskim mjerama borbe protiv koronavirusa fokusirati na očuvanje radnih mjesta, stoga će odgodom plaćanja poreza osigurati likvidnost malih i srednjih poduzetnika.


- Odgodit ćemo plaćanje poreza na dohodak, poreza na dobit te plaćanje doprinosa. S te strane, dio prihoda koji će zbog toga biti manji lokalnim jedinicama, nadomjestit će državni proračun - poručio je Plenković, a prenosi Hina.


Ministar financija Zdravko Marić osvrnuo se na pojačanu potražnju u trgovinama, poručujući da ne treba dovoditi u pitanje sigurnost opskrbe. Oko podneva će ministar Marić u sjedištu Ministarstva financija održati sastanak s predstavnicima trgovačkih lanaca u vezi situacije s koronavirusom.


- Želimo da sustav opskrbe nesmetano funkcionira - kazao je Plenković dodavši da nema potrebe za neproporcionalnim gomilanjem prehrambenih namirnica.


Marić je kazao da postoji kontinuirani dijalog s dobavljačima i trgovačkim lancima te da sinergijski rade kako bi se osigurala isporuka usluga.


- Ako je neka polica ispražnjena, ne dovodimo u pitanje mogućnost opskrbe. Ljudi rade sve što je u njihovoj moći i učinit ćemo sve da se lanac opskrbe osigura - poručio je ministar Marić.


Isto tako, od ponedjeljka zbog koronavirusa u Hrvatskoj nema nastave u osnovnim i srednjim školama te na fakultetima, a obustava traje dva tjedna, objavio je u petak predsjednik Vlade Andrej Plenković.


- Od ponedjeljka nema nastave na razdoblje od dva tjedna i u osnovnim i srednjim školama te fakultetima - kazao je premijer Plenković nakon sastanka s Nacionalnim stožerom civilne zaštite i ministrima u vezi situacije s koronavirusom.


Kazao je da će se primijeniti model po kojemu će učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole pratiti nastavu putem posebnih emisija na HRT-u i Sportske televizije, a za više razrede organizirat će se online nastava.

 
  

Promotivni video Hedone d.o.o. Križevci - Križevačke čokolaterije

Klikom na sliku pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci - Križevačke čokolaterije

WEB SHOP HEDONE d.o.o. KRIŽEVCI - KRIŽEVAČKE ČOKOLATERIJE

Klikom na sliku posjetite web shop Hedone d.o.o. Križevci - Križevačke čokolaterije

Promotivni video EU projekta

Klikom na sliku pogledajte promotivni video EU projekta "Integracija djece s poteškoćama iz Križevaca i okolice u redovni obrazovni sustav"

INA - SPONZOR

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Klikom na sliku pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"