Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Siječanj
19

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube
 

UDRUZI ODOBRENA SREDSTVA ZA NASTAVAK PROVEDBE DVA PROJEKTA

UDRUZI ODOBRENA SREDSTVA ZA NASTAVAK PROVEDBE DVA PROJEKTA

Župan Darko Koren u utorak 16. srpnja u prostorijama Županijske uprave potpisao je  ugovore o korištenju sredstava Proračuna Koprivničko-križevačke županije za 2019. godinu za sufinanciranje programa i projekata udruga umirovljenika te udruga iz područja zdravstva i brige o osobama s invaliditetom.


Udruzi osoba s invaliditetom Križevci odobrena su sredstva u ukupnom iznosu od 18.000 kn za nastavak provedbe projekata „Zajedno u zajednici“ i „Kreativne radionice“, s trajanjem do 31.10.2019.


Projekt „Zajedno u zajednici“ kao jedan od glavnih problema definira nedovoljnu dostupnost usluge organiziranog prijevoza za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju, kojima su te usluge potrebne. Kako bismo im osigurali potrebne socijalne usluge (odlazak liječniku, odlazak u školu, rješavanje statusnih pitanja, specijalističkih pregleda, odlazak na sud, u ljekarnu, nabavu živežnih namirnica, rješavanja administrativnih stvari) ovim projektom predviđeno je zapošljavanje vozača  na puno radno vrijeme.


Nadalje, ovim projektom želimo povećati mobilnost osoba s invaliditetom i uključiti ih u događanja u lokalnoj zajednici i šire. Kombi vozilom prevozili bismo osobe s invaliditetom na međusobna druženja, kako u našoj Udruzi tako i na susrete u ostalim udrugama diljem Hrvatske, gdje bi bili uključeni i u sportske aktivnosti (pikado, viseća kuglana, belot, šah i nabaci krug).


Predviđeno je i sufinanciranje tradicionalnog okupljanje osoba s invaliditetom iz cijele Hrvatske na blagdan Sv. Marka Križevčanina, 7. rujna 2019. Tom prilikom za sve sudionike organiziramo zajednički doručak i ručak gdje sudionici razmjenjuju iskustava između udruga i pojedinaca, a što je najvažnije osobe s invaliditetom osjete da su ravnopravni građani.
Kako ne bismo prekinuli tradiciju ovim programom želimo osigurati sredstva za održavanje 19. Susreta osoba s invaliditetom Hrvatske „Križevci 2019“.

 

Projektom  „Kreativne radionice“  osigurana su sredstva za zapošljavanje jedne osobe sa smislom za kreativno koja će svakodnevno organizirati kreativne radionice za osobe s invaliditetom upotrebnom raznih tehnika, npr. oslikavanja predmeta u decoupage tehnici, na stiroporu, izrada grafika, rad s gipsom, novinskim papirom, izrada nakita, pletenje, šivanje za početnike koji se nisu još susreli s takvim tehnikama kao i rad sa naprednom skupinom., ovisno o tome koje su sklonosti i interesi zainteresiranih korisnika. Kroz radionice će učiti i razvijati vještine koje su potrebne za uključivanje i socijalizaciju u sredini u kojoj žive. Uz to međusobno će se i družiti razmjenjivati svoja iskustva.

 

Na oba projekta Udruzi su partneri Grad Križevci i Centar za socijalnu skrb Križevci.

 
  

Promotivni video Hedone d.o.o. Križevci - Križevačke čokolaterije

Klikom na sliku pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci - Križevačke čokolaterije

WEB SHOP HEDONE d.o.o. KRIŽEVCI - KRIŽEVAČKE ČOKOLATERIJE

Klikom na sliku posjetite web shop Hedone d.o.o. Križevci - Križevačke čokolaterije

Promotivni video EU projekta

Klikom na sliku pogledajte promotivni video EU projekta "Integracija djece s poteškoćama iz Križevaca i okolice u redovni obrazovni sustav"

INA - SPONZOR

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Klikom na sliku pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"