Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Srpanj
29

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube
 

Udruga održala primopredaju knjige „Princeza Hedy“ Josipa Petrlića Pjera

Udruga održala primopredaju knjige „Princeza Hedy“ Josipa Petrlića Pjera

 

U prostoru Udruge osoba s invaliditetom Križevci dana 3. kolovoza održana je primopredaja knjige „Princeza Hedy“. U primopredaji su sudjelovali autor Josip Petrlić Pjer, predsjednik Udruge Petar Gatarić te izvršni direktor Udruge Bruno Butigan.


„Princeza Hedy“ je roman za djecu koji, unatoč naslovu koji najavljuje princezu Hedy kao glavnu junakinju, radnju ovog romana promatra kroz očište mačka. Mačak Ljubi zdvojna je skitnica sve dok ne biva udomljen na vrlo neobičnom mjestu u Choco baru. Njegova spisateljica je konobarica Hedy. To je književni projekt koji promovira Križevce i Udrugu osoba s invaliditetom Križevci, a dio je projekta Križevačke književne trilogije koja se sastoji od slikovnice „Štatutko i Marcel Kiepach“, priče za djecu „Vlakić i Ana putuju u Sveti Petar Orehovec“ te romana „Princeza Hedy“. Svrha trilogije je da književnost ne bude svrha sama sebi već da se aktivno i poticajno asimilira u društvo.


Priča je inspirirana stvarnim Choco barom u Križevcima i atmosferom koja u njemu vlada. Čokolada koja se tamo nudi proizvodi čokolaterija Hedona d.o.o. koja zapošljava prvenstveno osobe s invaliditetom. Tako je i partner u ovoj knjizi Udruga osoba s invaliditetom Križevci. „Nama u Udruzi je bio važan spomen dječaka s teškoćama odnosno dječaka s autizmom. Knjiga je vrlo edukativnog karaktera, jer se kroz priču prepoznaju poteškoće jednoga dječaka, senzibilitet koji je Pjer prepoznao i ja zato nisam imao razloga ne prihvatiti suradnju.“ – kazao je Petar Gatarić, predsjednik Udruge dodavši kako će knjiga zasigurno oduševiti sve ljubitelje knjige.


Autor knjige Josip Petrlić Pjer zahvalio je Udruzi koja je podržala ovaj projekt te svima ostalima koji su sudjelovali  u njenom stvaranju – „Zadovoljan sam s ilustracijama, zadovoljan sam s naslovnicom. Ovaj roman smo uspjeli izdati u roku devet mjeseci, unatoč koroni i on je sada tu pred nama.“ – kazao je Pjer, kojemu je ovo deseta izdana knjiga.


Tiskanje knjige omogućila je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

 

Pogledajte video:
https://www.youtube.com/watch?v=1D4R-o7DB1s


(Izvor fotografija: Radio Križevci)

 
  

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"