Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Rujan
16

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube
 

Svjetski dan multiple skleroze, 30. svibnja

Svjetski dan multiple skleroze, 30. svibnja

 

 

Svjetski dan multiple skleroze tradicionalno u cijelom svijetu održava kampanju MS Walk u sklopu koje se potiče oboljele, ali i širu zajednicu da hoda za sve one koji ne mogu te na ovaj način senzibilizira javnost na brojne probleme s kojima se susreće preko 2.5 milijuna oboljelih.

 

Bolest za koju nema lijeka

Multipla skleroza je progresivna neurološka autoimuna bolest za koju nema lijeka, a terapije koje oboljeli uzimaju imaju za cilj usporavanje bolesti i podizanje kvalitete života oboljelih. Od multiple skleroze u Hrvatskoj boluje više 7 000 osoba, a češća je kod žena. Multipla skleroza dijagnosticira se najčešće u tridesetim godinama života kada se pokažu prvi simptomi. U zadnje vrijeme u cijelom svijetu bilježi se porast pedijatrijske multiple skleroze odnosno dijagnoze kod djece mlađe od 18 godina.

 

– Kako je na Svjetski dan multiple skleroze u Hrvatskoj i Dan državnosti, akcija „Svaki korak se broji“ produžena je na dva dana. Pozivamo cijelu Hrvatsku na kretanje i boravak u prirodi uz šetnju. Brojite korake i sjetite se kako ih činite i za one koji to ne mogu. Svoj broj koraka koji može bilježiti svaki mobitel, uslikajte i uz hashtagove #SvakiKorakSeBroji #HodamZaOneKojiNeMogu podijelite na društvenim mrežama. Pošaljite ih na Facebook stranicu MS Tima Hrvatska ili na mail hodaj.ms@gmail.com, istaknula je predsjednica Udruge MSH Mirjam Jukić.

 

Kako zbog epidemioloških uvjeta nema okupljanja, Udruga MS Tim Hrvatska pozvala je oboljele diljem Hrvatske na MS Walk. Tako se ove godine osim u Zagrebu na Bundeku i Jarunu, hoda i u Osijeku, Splitu, Rijeci, Karlovcu, Puli, Donjem Miholjcu, Koški, Čabru, Slavonskom Brodu, Opatiji, na Malom Lošinju, Krku, Cresu i Korčuli. Udruga MS Tim Hrvatska je zahvaljujući sponzorima i donatorima gdje god se okupljaju oboljeli i održavaju MS Walkovi poslala poznate narančaste majice i maskice za oboljele tako da oboljeli hodaju diljem Lijepe naše više nego ikad prije.

 

Detaljan popis MS Walk šetnja naglašen je u Facebook eventu „Svaki korak se broji". I zato – 30. i 31. svibnja svi u šetnju, hodajmo za oboljele od multiple skleroze.

 

(Izvor: https://www.novilist.hr/)

 
  

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"