Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Lipanj
07

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube
 

SVJETSKI DAN CEREBRALNE PARALIZE, 6.10.2019.

SVJETSKI DAN CEREBRALNE PARALIZE, 6.10.2019.

Već osmu godinu za redom  Udruga osoba s invaliditetom Križevci se uključuje u obilježavanje Svjetskog dana cerebralne paralize zajedno s više o 74 zemalja svijeta. Ove godine Svjetski dan cerebralne paralize obilježava se u nedjelju, 6. listopada 2019. godine.

 


Ovogodišnje tema pokreta posvećena je promicanju blagodati sporta i tjelesne aktivnosti na kvalitetu života osoba s cerebralnom paralizom.

 


ZAŠTO CEREBRALNA PARALIZA? Cerebralna paraliza je složeni trajni invaliditet za koji nema lijeka. Iako prvenstveno utječe na kretanje osobe s cerebralnom paralizom mogu imati i epilepsiju, intelektualne teškoće i probleme s komunikacijom, sluhom i vidom. Na svijetu živi 17 milijuna ljudi s cerebralnom paralizom. Cerebralna paraliza pogađa 1 od 500 beba u razvijenim zemljama, a mnogo više u slabije razvijenom zemljama. Zbog toga pokret počinje s temom: JA SAM OVDJE… MI SMO OVDJE…


Ove godine Udruga će se uključiti u obilježavanje Svjetskog dana cerebralne paralize, 4. listopada 2019. godine u 10 sati sa prigodnim štandom na Nemčićevom trgu u Križevcima.

 


Kako je ove godine zelena boja službena boja obilježavanja Svjetskog dana cerebralne paralize, na štandu ćemo dijeliti prigodne zelene vrpce i zelene balone. Također iskazati će potporu cerebralnoj paralizi tako da ćemo u nedjelju 6. listopada osvijetliti Choco bar zelenom bojom i na taj način doprinijeti širenju informacija o cerebralnoj paralizi.

 


Pozivamo i sve građane/ke  da nam se pridruže na Nemčićevom trgu u Križevcima, te noseći zelenu vrpcu daju potporu obilježavanju Svjetskog dana cerebralne paralize.   


Te u nedjelju 6. listopada da potaknu svoje članove obitelji, prijatelje i svoju zajednicu na zajedničku šetnju i 30 minuta tjelesne aktivnosti. Pozovite osobu sa cerebralnom paralizom u zajedničku šetnju. Dobro se zabavite. Upotrijebite maštu i budite aktivni u nečemu u čemu uživate. Pazite na sigurnost i po potrebi zatražite odgovarajuću podršku. Pokažimo svijetu što sve možemo učiniti.

 


Molimo da medijski popratite ovaj važan događaj i time date svoj doprinos u informiranju javnosti i podizanju svijesti građana o Svjetskom danu cerebralne paralize. 

 


Zajedno možemo poboljšati život osoba s cerebralnom paralizom!
Srdačno dobrodošli!

 
  

Promotivni video Hedone d.o.o. Križevci - Križevačke čokolaterije

Klikom na sliku pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci - Križevačke čokolaterije

WEB SHOP HEDONE d.o.o. KRIŽEVCI - KRIŽEVAČKE ČOKOLATERIJE

Klikom na sliku posjetite web shop Hedone d.o.o. Križevci - Križevačke čokolaterije

Promotivni video EU projekta

Klikom na sliku pogledajte promotivni video EU projekta "Integracija djece s poteškoćama iz Križevaca i okolice u redovni obrazovni sustav"

INA - SPONZOR

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Klikom na sliku pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"