Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Siječanj
19

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube
 

SVJETSKI DAN CEREBRALNE PARALIZE, 6.10.2018.

Udruga osoba s invaliditetom Križevci pridružila se i ove godine, postavljanjem info štanda s promotivnim materijalima, obilježavanju Svjetskog dana cerebralne paralize, koji se ove godine obilježava u subotu, 6. listopada 2018. godine.

 

Svjetski dan cerebralne paralize je pokret osoba s cerebralnom paralizom, njihovih obitelji i organizacija koje ih podržavaju, u više od 65 zemalja svijeta.
Vizija pokreta je osigurati djeci i odraslima s cerebralnom paralizom ista prava, pristup i mogućnosti u društvu.


Zajedno možemo napraviti da se to ostvari.

 

Cerebralna paraliza je kompleksan invaliditet koji traži interdisciplinarni pristup. Osobe s cerebralnom paralizom često su „nevidljive“ u društvu i isključene iz zajednice. Zbog toga pokret počinje s temom: JA SAM OVDJE!

Napravimo snažnu poruku koja započinje riječima: JA SAM OVDJE ... ili MI SMO OVDJE ... zagovarajmo promjene, ideje i slavimo dostignuća.

 

6 PODRUČJA ZA DJELOVANJE, IDEJE I PROSLAVU:


1. Javna svijest - Prekidanje neznanja i stigme koja se može stvoriti, izgradnjom istinskog razumijevanja onoga što je CP (i nije). Cilj nije ništa manje nego stvoriti kulturne promjene tako da svatko u društvu prihvaća ljude s CP kao braću, sestre i punopravne građane.


2. Građanska prava - Osiguranje da će vladini dužnosnici na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini prijeći prolazne procese i poduzeti konkretne akcije kako bi jamčili da su naša temeljna prava, naše državljanstvo i naše individualne mogućnosti stvarne i da nam ne mogu biti oduzete.


3. Dostupnost medicinskih i terapeutskih usluga - Najbolje informacije za dijagnozu, prevenciju i liječenje CP tako da liječnici i terapeuti mogu ranije donositi bolje odluke i pružiti svima s CP-om najbolju moguću pomoć u življenju što potpunijeg života.


4. Kvaliteta života - Najkorisniji savjeti, potpora i inspiracija za našu zajednicu, naše obitelji i druge koji nam pomažu. Ne samo da pomognemo svakom od nas "preživjeti" izazove, već da osiguramo da svi uspijemo i da pronađemo užitak i ispunjenje u životu.


5. Obrazovanje - Pomoći svim odgojiteljima stvoriti iskustvo koje će potaknuti širu zajednicu da prihvati ljude s CP-om i pruži obrazovanje članovima CP zajednice koja je jednaka svakom drugom građaninu društava u kojem živimo.


6. Doprinos društvu, uključujući zapošljavanje - Svatko od nas ima jedinstvenu sposobnost doprinosa ekonomski, umjetnički, društveno i / ili politički. Nesposobnost da se doprinosi nije samo stvar osobnog gubitka; to je pitanje lišavanja našeg cijelog društva i kulture, nečega što je bitno za njegovu sposobnost procvata.

 

ZAJEDNO MOŽEMO POBOLJŠATI ŽIVOT OSOBA S CEREBRALNOM PARALIZOM!

 

Štand Udruge su posjetili i pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam g. Sandro Novosel, te tajnica gradonačelnika gđa. Melita Horvat

 
  

Promotivni video Hedone d.o.o. Križevci - Križevačke čokolaterije

Klikom na sliku pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci - Križevačke čokolaterije

WEB SHOP HEDONE d.o.o. KRIŽEVCI - KRIŽEVAČKE ČOKOLATERIJE

Klikom na sliku posjetite web shop Hedone d.o.o. Križevci - Križevačke čokolaterije

Promotivni video EU projekta

Klikom na sliku pogledajte promotivni video EU projekta "Integracija djece s poteškoćama iz Križevaca i okolice u redovni obrazovni sustav"

INA - SPONZOR

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Klikom na sliku pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"