Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Ožujak
03

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube
 

Svjetski dan bolesnika, 11.02.2021.

Svjetski dan bolesnika, 11.02.2021.

 

 

Svake godine 11. veljače u mnogim zemljama obilježava se kao Svjetski dan bolesnika. Utemeljio ga je papa Ivan Pavao II 1992. godine kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme.

 

Svrha obilježavanja ovog dana je podizanje svijesti šire javnosti o potrebama bolesnika i težnja za stvaranjem bolje zdravstvene zaštite, koja će svakom oboljelom omogućiti dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb. Ujedno je to i prilika za podsjećanje na prava koja ima svatko od nas kada se nalazi u ulozi bolesnika. Također, namjera ovog dana je i da se prisjetimo i zahvalimo svima onima koji skrbe o bolesnicima, bilo da je riječ o zdravstvenim i nezdravstvenim djelatnicima, te brojnim drugim osobama, kao i volonterima koji svojim plemenitim radom brinu o potrebama bolesnika.

 

Cilj je uspostaviti povjerenje, međusobno poštivanje te u središte staviti dostojanstvo bolesnika, kao i kvalitetnu komunikaciju kako s bolesnicima, tako i s članovima njihove obitelji.

 

Odlukom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) 2021. godina proglašena je Međunarodnom godinom svih djelatnika u području zdravstva i skrbi za pacijente.

 
  

Promotivni video Hedone d.o.o. Križevci - Križevačke čokolaterije

Klikom na sliku pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci - Križevačke čokolaterije

WEB SHOP HEDONE d.o.o. KRIŽEVCI - KRIŽEVAČKE ČOKOLATERIJE

Klikom na sliku posjetite web shop Hedone d.o.o. Križevci - Križevačke čokolaterije

Promotivni video EU projekta

Klikom na sliku pogledajte promotivni video EU projekta "Integracija djece s poteškoćama iz Križevaca i okolice u redovni obrazovni sustav"

INA - SPONZOR

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Klikom na sliku pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"