Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Travanj
10

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube
 

ODRŽANA REDOVNA GODIŠNJA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA UDRUGE OSOBA S INVALIDITETOM KRIŽEVCI, 6.12.2019.

ODRŽANA REDOVNA GODIŠNJA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA UDRUGE OSOBA S INVALIDITETOM KRIŽEVCI, 6.12.2019.

Dana 6.12.2019. godine u hotelu "Kalnik" Križevci održana je Redovna godišnja izvještajna Skupština Udruge osoba s invaliditetom Križevci.

 

Predsjednik Udruge g. Petar Gatarić na početku je pozdravio sve prisutne, te naglasio kako je ove godine 20 godina od osnutka Udruge. Napomenuo je da je Udruga osoba s invaliditetom Križevci (tada Udruga invalida Križevci)  nastala 1999. godine na  inicijativu grupe osoba, jer se nametala potreba radi  organiziranog oblikovanja  u kojem bi se provodile mjere i aktivnosti u cilju  unaprjeđenja kvalitete života osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju. U protekla dva desetljeća svojim mjerama i aktivnostima kroz razne programe i projekte u suradnji s mnogim dionicima, Udruga je bitno utjecala na poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju i to na raznim područjima života, te poboljšali socijalnu sliku ovog kraja

 

Nakon toga, predsjednik Udruge je  iznio članovima Skupštine sva izvješća i planove za naredno razdoblje.

 

 

Na Redovnoj godišnjoj izvještajnoj Skupštini usvojeni su:


    - Izvješće o radu Udruge u 2019. godini


    - Izvješće o završnom računu za 2018. godinu


    - Financijsko izvješće Udruge u proteklom razdoblju


    - Izvješće Nadzornog odbora za 2019. godinu


    - Izvješće Suda časti za proteklo razdoblje


    - Operativni plan Udruge za 2020. godinu


    - Financijski plan Udruge za 2020. godinu


    - Strateški plan za razdoblje od 2020. do 2023. godine

 

Prema izvješću o radu, Udruga je i tijekom ove godine bila  izuzetno aktivna. Provodila je brojne projekte i programe financirane od strane društvene zajednice i sredstava Europske unije među kojima su: Zajedno u zajednici, Kreativne radionice, Mobilnost osoba s invaliditetom, Osobni asistent, Izrazi se kreativno i rekreativno i budi shvaćen i prihvaćen, Usluga osobne asistencije, Aktivni i uključeni – mobilnošću i senzibilnošću do zaposlenja, a prijavljeni su i novi projekti za koje se uskoro očekuju rezultati.

Kroz 2019. godinu  su u Udruzi bile zaposlene ukupno 44 osobe , od toga 19 s invaliditetom. Trenutno ih je zaposleno 28. Udruga je radila i na zaštiti prava svojih članova, nastavljena je suradnja s Pravnom klinikom Pravnog fakulteta u Zagrebu za pružanje besplatne pravne pomoći, nastavljena je usluga posuđivanja na revers ortopedskih i drugih pomagala, a članovi Udruge su sudjelovali u raznim kulturnim događajima, izletima, sportu i rekreaciji.

 

Skupština je donijela i odluku o izmjenama i dopunama Statuta Udruge osoba s invaliditetom Križevci.

 

Rad Udruge osoba s invaliditetom Križevci pohvalio je pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Grada Križevaca Sandro Novosel  koji je podsjetio da je donesena Križevačka strategija izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom, kazao da Gradska uprava uvijek stoji na raspolaganju, te poželio uspješan rad i u slijedećoj godini.

 

Saborski zastupnik Branko Hrg kazao je da je ova Udruga brend Križevaca i da kroz sve ove godine nije dolazila u Grad Križevce tražiti sredstva, nego ih je sama nalazila.

“Ovoj udruzi treba samo malo dodati da uspije sve ostvariti” – kazao je i poželio da tako nastavi dalje, kao i Hedona da bude što slađa i prepoznatljivija.

 

U ime Koprivničko-križevačke županije pročelnik Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec rekao je da županija podržava rad Udruge, jer jedna od zadaća županije je da poboljša kvalitetu života na području na kojem djeluje.

 

Ravnateljica Učeničkog doma u Križevcima Snježana Majić, kao partner u projektu u kojem učenici volontiraju u udruzi, poželjela je također puno uspjeha u daljnjim aktivnostima.


  

 
  

Promotivni video Hedone d.o.o. Križevci - Križevačke čokolaterije

Klikom na sliku pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci - Križevačke čokolaterije

WEB SHOP HEDONE d.o.o. KRIŽEVCI - KRIŽEVAČKE ČOKOLATERIJE

Klikom na sliku posjetite web shop Hedone d.o.o. Križevci - Križevačke čokolaterije

Promotivni video EU projekta

Klikom na sliku pogledajte promotivni video EU projekta "Integracija djece s poteškoćama iz Križevaca i okolice u redovni obrazovni sustav"

INA - SPONZOR

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Klikom na sliku pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"