Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Travanj
10

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube
 

ODRŽANA PREVENTIVNA AKCIJA OBILASKA PARKIRALIŠTA, 3.12.2019.

ODRŽANA PREVENTIVNA AKCIJA OBILASKA PARKIRALIŠTA, 3.12.2019.

Uz današnji Međunarodni dan osoba s invaliditetom, 3. prosinac, Udruga osoba s invaliditetom Križevci u suradnji s Gradom Križevcima i Policijskom postajom Križevci provela je prevetivnu akciju obilaska parkirališta na području grada kako bi se apeliralo na svijest vozača da poštuju osobe s invaliditetom i ne zauzimaju označena parkirna mjesta.

Predstavnici Udruge osoba s invaliditetom Križevci zajedno s predstavnicima Grada Križevaca i Policijske postaje Križevci obišli su parkirališta na području grada te apelirali na svijest i prometnu kulturu građana, posebno vozača da poštuju prometne propise i prometne znakove koji označavaju parkirna mjesta rezervirana za osobe s invaliditetom kako bi im kao sudionicima u prometu na cesti olakšali njihovo svakodnevno sudjelovanje u prometu.

 

Obiđena su neka parkirališta u gradu, no nisu zatečeni vozači u prekršaju da su zauzeli parkirna mjesta označena za osobe s invaliditetom, no poznato je, a i sami smo se mogli često u to uvjeriti, da pojedini vozači krše to pravilo i ne poštuju prometne propise. Stoga im je upućen apel “Poštujte osobe s invaliditetom i osigurajte im jednak pristup i jednake mogućnosti”.

Tom prigodom predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Križevci Petar Gatarić čestitao je osobama s invaliditetom njihov dan te kazao kako je ove godine Međunarodni dan osoba s invaliditetom fokusiran je na osnaživanje osoba s invaliditetom za inkluzivan, pravedan i održiv razvoj kako je predviđeno Agendom za održivi razvoj 2030, koja se obvezuje da “nikoga neće ostaviti iza sebe ” i priznaje invalidnost kao sveobuhvatno pitanje koje će se uzeti u obzir u provedbi njegovih 17 ciljeva održivog razvoja.

 

Načelnik Policijske postaje Križevci Ivan Pukec kazao je da policija dijeli promotivne letke građanima s napomenom da vozači ne parkiraju svoja vozila na mjesta rezervirana za osobe s invaliditetom. Dodao je kako je predviđena novčana kazna od 700 kuna za prekršaj parkiranja na mjestu za vozila osoba s invaliditetom.

 

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn čestitao je osobama s invaliditetom njihov dan, zahvalio Udruzi osoba s invaliditetom na suradnji te istakao da je ova udruga po mnogo čemu prepoznata kao predvodnica društvenih inovacija i inkluzivnosti osoba s invaliditetom u društveni život grada i proaktivno djelovanje.

“Strategija izjednačavanja mogućnosti osoba s invaliditetom i dokumenti koje ćemo nastaviti 2020. godine prvenstveno su rezultat aktivnosti i inicijative Udruge osoba s invaliditetom koju smo mi svesrdno prihvatili i slijedili sugestije.
Danas je na sjednici Gradskog vijeća Strategija Grada Križevaca za 2021.- godinu. Svakako da će i sastavni dio tog krovnog dokumenta razvoja cijelog grada upravo biti i Strategija izjednačavanje mogućnosti, ali i participacija u drugim područjima gdje članovi Udruge osoba s invaliditetom mogu biti itekako vrijedni dionici Strategije. Ne samo razvoj infrastrukture i prilagođenost što je ono temeljno, već i dio uključivanja u poduzetništvo i smanjenja nezaposlenosti. Uvijek ističemo kako u Hedoni, socijalnom poduzeću rade osobe s invaliditetom i stručnjaci i doprinose smanjenju nezaposlenosti u Križevcima. Na tome im zahvaljujem i vjerujem u daljnju kvalitetnu suradnju. Zahvaljujem i Policijskoj postaji Križevci što se uključila u ovu akciju jer naše djelovanje treba biti preventivno i na osvješćivanju , a ne samo represivno. Ovdje je to upravo prepoznato i neka na ovome ne ostane samo na 3. prosincu, razmišljajmo o tome svaki dan da naši sugrađani, osobe s invaliditetom mogu u punopravnom smislu biti dionici gradskog života Grada Križevaca” – kazao je gradonačelnik Mario Rajn

 
  

Promotivni video Hedone d.o.o. Križevci - Križevačke čokolaterije

Klikom na sliku pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci - Križevačke čokolaterije

WEB SHOP HEDONE d.o.o. KRIŽEVCI - KRIŽEVAČKE ČOKOLATERIJE

Klikom na sliku posjetite web shop Hedone d.o.o. Križevci - Križevačke čokolaterije

Promotivni video EU projekta

Klikom na sliku pogledajte promotivni video EU projekta "Integracija djece s poteškoćama iz Križevaca i okolice u redovni obrazovni sustav"

INA - SPONZOR

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Klikom na sliku pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"