Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Listopad
03

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube
 

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA, 4.3.2019.

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA, 4.3.2019.

U multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Franjo Marković Križevci, u ponedjeljak 4. ožujka 2019. održana je početna konferencija za javnost projekta  „Usluge osobne asistencije III“, čiji je nositelj Udruga osoba s invaliditetom Križevci. Vrijednost projekta je 2.453.550,73 kuna, a sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.".

 

Projektom je obuhvaćeno osiguravanje usluge osobne asistenatencije, i na taj način pružanje preduvjeta za neovisan život osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, te osobama s intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjima. Osobna asistencija omogućava se, uz 10 korisnika iz prošle faze provedbe, i za 6 novih korisnika, te je predviđeno zapošljavnje 15 osobnih asistenata na području Koprivničko-križevačke, Virovitičko-podravske i Zagrebačke županije, te Gradu Zagrebu.

Uvodno se okupljenima obratio i sve pozdravio, predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Križevci, Petar Gatarić, te naglasio da se Udruga još 2008. godine uključila u pilot projekt usluga osobne asistencije i među rijetkim je udrugama u Hrvatskoj koje kontinuirano već 11 godina pružaju usluge osobne asistencije.

Sam projekt predstavio je Marinko Petković, projektni asistent  za promociju i vidljivost, a nakon predstavljanja projekta, rad ove Udruge i uspješnost u povlačenju novaca iz eu fondova kao i realizaciju svih zamišljenih projekata, pohvalio je pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel. Čestitkama za uspješan rad i angažman u podizanju kvalitete života svojih članova, obratili su se i saborski zastupnik Branko Hrg, te ravnateljica Centra za socijalnu skrb Križevci Sanja Jakopović.

 

 

Trajanje projekta: 30 mjeseci

Vrijednost projekta: 2.453.550,73 kn

Iznos EU potpore: 2.453.550,73 kn

Voditelj projekta: Bruno Butigan

 

 

 

 

 

 
  

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"