Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Srpanj
03

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube
 

ODRŽANA KAMPANJA “ZA POKRET…”, 21.09.2018.

Povodom Europskog tjedna mobilnosti, Udruga osoba s invaliditetom Križevci uključila se u Kampanju Saveza društva distrofičara Hrvatske „Za pokret...“ , te smo dana 21.09.2018. godine na Nemčićevom trgu u Križevcima postavili štand - informativni kutak. Predstavili smo zanimljive radove s kreativnih radionica članica i članova Udruge i dijelili promotivni materijal, te predstavili široj javnosti važnost i način uporabe uređaja za iskašljavanje koji još nije u potpunosti uvršten na popis pomagala koja se dobivaju putem HZZO-a.

 

Nakon što se prethodnih godina Kampanja provodila sa ciljem uvrštavanja Uređaja za iskašljavanje na Listu HZZO-a u veljači ove godine stigle su lijepe vijesti da je to napokon i učinjeno, ali samo djelomično. Naime, uređaj je na Listu uvršten isključivo za osobe mlađe od 18 godina kojima je već prethodno propisan respirator za kućnu upotrebu. Međutim, kod osoba oboljelih od DMD zbog progresije bolesti najveća potreba za korištenjem Uređaja javlja se u dobi iznad 18 godina, a isti mogu nabaviti isključivo o osobnom trošku.
Jedino potpuno odobravanje Uređaja za iskašljavanje svima kojima je to medicinski opravdano uz prethodno odobreno snabdijevanje Uređajem za neinvazivnu ventilaciju osigurat će sveobuhvatnu respiratornu njegu osobama s mišićnom distrofijom.

 

Štand Udruge su posjetili i dali podršku kampanji i zamjenik gradonačelnika Grada Križevaca g. Mario Martinčević, pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam g. Sandro Novosel, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti gđa. Željka Koluder Vlahinja, predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova i potpredsjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije gđa. Verica Rupčić, i pročelnica Službe ureda kopriničko-križevačkog župana gđa. Melita Ivančić.

 
  

Promotivni video Hedone d.o.o. Križevci - Križevačke čokolaterije

Klikom na sliku pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci - Križevačke čokolaterije

WEB SHOP HEDONE d.o.o. KRIŽEVCI - KRIŽEVAČKE ČOKOLATERIJE

Klikom na sliku posjetite web shop Hedone d.o.o. Križevci - Križevačke čokolaterije

Promotivni video EU projekta

Klikom na sliku pogledajte promotivni video EU projekta "Integracija djece s poteškoćama iz Križevaca i okolice u redovni obrazovni sustav"

INA - SPONZOR

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Klikom na sliku pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"