Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Srpanj
29

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube
 

NAGRADA CEB-A PRIPALA NAŠOJ HEDONI, 16.6.2020.

NAGRADA CEB-A PRIPALA NAŠOJ HEDONI, 16.6.2020.

Križevačka čokolaterija Hedona ponosni dobitnik prestižne nagrade Razvojne banke Vijeća Europe, za socijalnu koheziju na inovativan i učinkovit način.

Nagrada Razvojne banke Vijeća Europe (CEB) za socijalnu koheziju godišnji je natječaj za prepoznavanje projekta koji se bavi gorućim socijalnim pitanjima u jednoj od 42 zemlje članice CEB-a.
U 84 na natječaj prijavljena projekta procjenjivali su se kriteriji utjecaja, održivosti i inovativnosti /ponovljivosti. Između sedam projekata koji su ušli u uži izbor, izabran je poslovni model tvrtke Hedona iz Križevaca.

 

Tvrtka Hedona je društveno poduzeće sa statusom integrativne radionice, koje proizvodi čokoladne i slastičarske proizvode, a zapošljava uglavnom osobe s invaliditetom. Prepoznajući socijalno poduzetništvo kao način inovativnog pristupa postojećim socijalnim problemima, tvrtka doprinosi suzbijanju siromaštva i povećanju kvalitete života osoba s invaliditetom.
Podrška integraciji osoba s invaliditetom u Hedoninu slučaju rezultira opipljivim socijalnim učinkom, a inicijativa je provodljiva i u drugim europskim zemljama.

 

„Svih sedam projekata koji su ušli u uži izbor bili su izvanredni i žiri je imao težak zadatak odabrati samo jednog pobjednika. Na kraju, ono što je prevagnulo u korist tvrtke Hedona d.o.o. je njihov poduzetnički poslovni model kombiniran s opipljivim socijalnim učinkom podržavajući uključivanje osoba s invaliditetom. Inicijativa se može lako ponoviti u drugim europskim zemljama, što je žiri također uzeo u obzir. Pomoć integriranju najugroženijih građana jedan je od tri strateška prioriteta CEB-a, što pobjednički projekt čini u potpunosti u skladu s mandatom CEB-a ”, rekla je Snežana Samardžić-Marković, predsjednica žirija.

 

Hedona d.o.o. dobit će nagradu od 25 000 eura za značajan doprinos društvenoj koheziji na inovativan i učinkovit način.

 

Zbog pandemije COVID-19, dodjela nagrada se odgađa i održat će se 27. studenog u Strasbourgu.

 

Direktorica Hedone, Alemka Lončar zahvalila se na ovom iznimnom priznanju, kao i nagradi koja će pridonijeti novim zapošljavanjima, poboljšanju društvenog statusa i kvalitete života osoba koje nemaju, ili imaju smanjene mogućnosti zaposlenja na otvorenom tržištu rada.

Za više informacija posjetite https://award.coebank.org/en/

 
  

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"