Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Lipanj
07

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube
 

KAMPANJA “ZA POKRET…”

KAMPANJA “ZA POKRET…”

Udruga osoba s invaliditetom Križevci uključuje se u Kampanju Saveza društva distrofičara Hrvatske „Za pokret. . .  “, koja već tradicionalno obilježava  u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, 22. rujna 2019 godine.

 


Kampanjom se želi promovirati rad udruga i ukazati na aktualne potrebe i probleme kako bi se proširila svijest o potrebama digitalne pristupačnosti osobama s invaliditetom u javnosti.

 


U Europskom tjednu mobilnosti postavlja se pitanje: ZAŠTO MREŽNE STANICE UČINITI PRISTUPAČNIMA?

 


U Republici Hrvatskoj živi 12,4%osoba s različitim vrstama i stupnjem invaliditeta kao što su; osobe s motoričkim teškoćama, osobe s oštećenjem vida i sluha, osobe s intelektualnim i mentalnim teškoćama te osobe s kombiniranim oštećenjima.

 


Ovim Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica bitno je da sve pružene informacije  budu dostupne i svima razumljive, čime će se zadovoljiti četiri ključna načela:


uočljivost ( informacije i sastavni dijelovi korisničkog sučelja moraju biti predstavljeni korisnicima tako da ih mogu percipirati koristeći jedno ili više svojih osjetila),


operabilnost ( sastavnim dijelovima korisničkog sučelja i navigacije mora se moći upravljati npr.  tipkovnica mora moći zamijeniti svojstva miša, mogućnosti glasovne naredbe, itd.),


razumljivost ( sadržaj i način rada korisničkog sučelja mora biti jednostavan i razumljiv korisniku),


stabilnost ( sadržaj se mora razvijati pomoću usvojenih digitalnih standarda kako bi bili dovoljno stabilni u različitim korisničkim programima, sada i u budućnosti, uključujući i pomoćne tehnologije kojima se služe osobe s invaliditetom).

 


U sklopu ove Kampanje tiskani su letci zajedno s Zakonom i predloženim minimalnim standardima koje je pripremio Hrvatska istraživačka mreža - Carnet.

 


Pozivamo vas da nam se pridružite i medijski popratite ovaj važan događaj za osobe s invaliditetom ovoga područja i date doprinos u informiranju javnosti o provođenju ove Kampanje.

Carnet - standard digitalne pristupacnosti.pdf
Letak - digitalne mreze.pdf
Zakon o pristupacnosti mreznih stranica i programskih rjesenja za pokretne uredaje tijela javnog sektora.pdf
 
  

Promotivni video Hedone d.o.o. Križevci - Križevačke čokolaterije

Klikom na sliku pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci - Križevačke čokolaterije

WEB SHOP HEDONE d.o.o. KRIŽEVCI - KRIŽEVAČKE ČOKOLATERIJE

Klikom na sliku posjetite web shop Hedone d.o.o. Križevci - Križevačke čokolaterije

Promotivni video EU projekta

Klikom na sliku pogledajte promotivni video EU projekta "Integracija djece s poteškoćama iz Križevaca i okolice u redovni obrazovni sustav"

INA - SPONZOR

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Klikom na sliku pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"