Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Rujan
16

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube
 

Izmjene i dopune Zakona o mirovinskom osiguranju

Izmjene i dopune Zakona o mirovinskom osiguranju

 

Dana 28. lipnja 2021. otvoreno je e-savjetovanje o izmjenama i dopunama Zakona o mirovinskom osiguranju, s ciljem donošenja Zakona po hitnom postupku.


Stupanjem na snagu ovoga Zakona omogućit će se korisnicima obiteljske mirovine rad do polovice punog radnog vremena, bez da im se obustavi isplata mirovine te će im se na taj način omogućiti da u slučaju značajnog gubitka prihoda kućanstva nakon smrti hranitelja obitelji uz mirovinu osiguraju dodatni financijski prihod u starosti radi poboljšanja svoje socijalne sigurnosti i smanjenja rizika siromaštva, čime će se također postići njihova veća socijalna uključenost u zajednicu i osigurati dodatna radna snaga na tržištu rada.


Temelj za donošenje ovoga Zakona po hitnom postupku nalazi se u odredbi članka 204. Poslovnika Hrvatskoga sabora, radi osobito opravdanih razloga, odnosno posebnih okolnosti radi smanjenja rizika siromaštva i povećanja socijalne uključenosti korisnika obiteljske mirovine. U prijedlogu izmjena i dopuna navodi se da je također potrebno osigurati dodatnu radnu snagu na tržištu rada koje je pogođeno krizom uslijed epidemije bolesti COVID-19.


Navedeno e-savjetovanje možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=16935

 
  

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"