Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Svibanj
28

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube
 

Izborna skupština, 8.4.2022.

Izborna skupština, 8.4.2022.

 

Članovi Udruge osoba s invaliditetom Križevci održali su u petak, 8.4.2022. godine redovnu izbornu skupštinu. Udruga je jedna od najaktivnijih, ne samo u Križevcima, nego je njen rad prepoznat i puno šire, u cijeloj Hrvatskoj kao primjer dobrih aktivnosti i projekata na poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom. Predsjednik Petar Gatarić podnio je izvješće o radu u prošloj godini te istakao da su u toj godini, punoj izazova zbog pandemije COVID-19, ipak uspjeli provesti brojne projekte. Neki od njih financirani su iz Europskog socijalnog fonda, a drugi su nacionalni projekti koje su uspjeli ostvariti javljanjem na natječaje. Riječ je o projektu „Usluga osobne asistencije“ putem kojeg je zaposleno 15 osobnih asistenata, EU projektu „Znanjem do promjene“, trogodišnjem projektu „Osobni asistent“ u koji je uključeno 6 članova Udruge s najtežim stupnjem oštećenja, zatim projekt „Hoću, mogu, želim!“ u sklopu kojeg mobilni tim obilazi teško pokretne i nepokretne osobe, starije i nemoćne osobe i pruža im pomoć te su putem tog projekta zaposlene tri osobe. Nadalje, tu je Institucionalna podrška koja se odnosi na sufinanciranje hladnog pogona Udruge te prijevoz, projekt „Aktivno starenje III“ kojim se omogućava prijevoz starijim osobama za rješavanje njihovih potreba i omogućava im se da ostanu živjeti u svom domu. Rad udruge podupire Grad Križevci u projektu „Zajedno u zajednici“ za redovnu djelatnost Udruge, te Koprivničko-križevačka županija. Čak gotovo 83% sredstava Udruga ostvaruje po projektima koje uspješno dobiva i provodi, od jedinica lokalne samouprave 0,7%, od jedinica lokalne i područne samouprave nešto više od 1%, od refundacija 11%, od članarina nešto više od 1%, a od donacija 3,7%, rečeno je na skupštini.

 

Izvješće o poslovanju Hedone, koja je u 100%-tnom vlasništvu Udruge osoba s invaliditetom Križevci, podnijela je direktorica Alemka Lončar. Ova tvrtka i u prošloj godini, koja je bila obilježena pandemijom COVID-a, poslovala je vrlo uspješno.

 

Na skupštini je donesen i Operativni plan udruge za 2023. godinu koji sadrži nastavak aktivnosti i projekata.

 

– »Očekujemo da se otvore financijske omotnice, odnosno objave novi natječaji na koje ćemo se prijavljivati. Pred nama je i donošenje nove Križevačke strategije za izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom od 2023. – 2027. godine koja obuhvaća sva područja od interesa za osobe s invaliditetom« – rekao je Petar Gatarić.

 

Na skupštini su jednoglasno za članove Upravnog odbora za sljedeće četiri godine izabrani: Petar Gatarić, Mirko Gotić, Božidar Loborec, Draženka Sakač, Maja Međimorec, Dragica Nemčić i Stjepan Sentočnik.

U Nadzorni odbor izabrani su Jadranka Čanaki, Darko Lugomer i Zvjezdana Pomper, a u Sud časti Josip Butigan, Ankica Gorički i Vesna Vuković.

Nakon skupštine održana je i konstituirajuća sjednica novoizabranog Upravnog odbora na kojoj je za predsjednika UIK-a  izabran Petar Gatarić, a za dopredsjednicu Draženka Sakač.

 

Predsjednik Petar Gatarić zahvalio je na ukazanom povjerenju te istakao da će Udruga i dalje skrbiti o osobama s invaliditetom, starim i nemoćnima kojima je potrebna pomoć cijele zajednice te da će i dalje nastojati ostvariti i provoditi što više projekata kojima se mogu financirati razne aktivnosti za osobe s invaliditetom.

 

 

 
  

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"