Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Svibanj
18

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube
 

DODATNE MOGUĆNOSTI DOSTAVE ORTOPEDSKIH I DRUGIH POMAGALA

DODATNE MOGUĆNOSTI DOSTAVE ORTOPEDSKIH I DRUGIH POMAGALA

Slijedom zahtjeva udruga pacijenata, pojedinih bolesnika, ali i ugovornih dostavljača ortopedskih i drugih pomagala i potrošnog materijala, 3.travnja 2020. HZZO je uputio dopis ljekarnama, specijaliziranim trgovinama, područnim ispostavama i službama HZZO-a kojim je omogućio dostavu pomagala i potrošnog materijala na kućnu adresu krajnjeg korisnika.
Ova je mjera privremenog karaktera, za period travanj i svibanj 2020. Donesena je zbog izvanredne situacije uzrokovane epidemijom COVID-19, nepostojanjem javnog prijevoza, te potrebom za što manju mogućnost izlaganju zarazi.

 

HZZO je istaknuo kako se za ovakvu vrstu dostave pomagala i potrošnog materijala za osiguranu osobu ne smiju stvarati dodatni troškovi, kao ni za sam HZZO-a. Ova mjera ne obvezuje dobavljače ortopedskih i drugih pomagala, već im omogućava dostavu istih na kućnu adresu osigurane osobe.

 

Također se u ovakvom sustavu dostave ortopedskih pomagala od dobavljača zahtijeva da poduzme mjere kako se ortopedska i druga pomagala i potrošni materijal ne bi rasipali, lomili, ili bili ukradeni. Kako se ne bi narušila od proizvođača garantirana i certificirana kvaliteta i stabilnost pomagala, te kako se ne bi smanjio rok valjanosti njihove uporabe, sva pomagala i potrošni materijal moraju se dostavljati u uvjetima zaštićenosti od nepoželjne topline, hladnoće, svjetla i mikroorganizama te se moraju osigurati uvjeti transporta i čuvanja kako ih je propisao proizvođač.

 

U situaciji kad se stariji građani, kronični bolesnici i osobe s invaliditetom suočavaju s povećanim rizikom od mogućnosti zaraze s COVID-19, te su vrlo ograničeni u svakodnevnom funkcioniranju ovakva je mogućnost više nego dobrodošla.

Ovu privremenu mjeru moći će se ocijeniti nakon 2 mjeseca primjene u situacijama kada to bude moguće, te vjerujemo da bi je bilo moguće primijeniti i trajno, za sve one osobe kojima bi ona znatno mogla pridonijeti kvaliteti života.

 

Originalni dopis HZZO-a ljekarnama, specijaliziranim prodavaonicama i regionalnim uredima i područnim službama HZZO-a možete naći ovdje.

 
  

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"