Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Prosinac
07

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube
 

27. hrvatski simpozij osoba s invaliditetom s međunarodnim sudjelovanjem

27. hrvatski simpozij osoba s invaliditetom s međunarodnim sudjelovanjem

 

 

U organizaciji Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske - SOIH, u suorganizaciji sa Zavodom za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grada Zagreba, dana 24. i 25. listopada 2022. u Zagrebu održan je 27. hrvatski simpozij osoba s invaliditetom s međunarodnim sudjelovanjem kojem su prisustvovali Petar Gatarić, predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Križevci i Draženka Sakač, dopredsjednica Udruge osoba s invaliditetom Križevci.

 

Tema 27. hrvatskog simpozija osoba s invaliditetom s međunarodnim sudjelovanjem bila je "Konvencija UN o pravima osoba s invaliditetom – o nama uvijek s nama - od slogana do realnosti".

 

Prvi dan glavne  teme o kojima se govorilo na simpoziju bile su: Akcijski plan izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2021. do 2024. – snažna podrška provedbi Konvenciji UN o pravima osoba s invaliditetom; Novi Opći komentar na članak 27. Konvencije UN o pravima osoba s invaliditetom “Rad i zapošljavanje”; Izazovi u zapošljavanju osoba s invaliditetom; Integrativne radionice; Europska strategija za skrb; Prikaz mobilne aplikacije “Pristupačni Zagreb”; Izazovi, pozitivna iskustva i preporuke u pružanju podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela; Predstavljanje rada skloništa za žene žrtve nasilja i Boćanje kao izazov za sportaše s invaliditetom. Također su se  održale dvije Radionice o temama “ Žene s invaliditetom” i “ Mladi s invaliditetom”.

 

Drugi dan simpozija održala se Konferencija „Zajedno znanjem“ pod motom „Nije znanje znanje znati, već je znanje znanje dati“. Konferencija se održala u okviru Razvojne suradnje u području centara znanja za društveni razvoj, a predstavila  se I  Nacionalna razvojna strategija Republike Hrvatske do 2030. godine kao izazov održivosti  te iskustva i primjeri dobre prakse Centara znanja u područjima Uključiva i solidarna Hrvatska, Digitalna Hrvatska i Zelena i održiva Hrvatska.

 
  

Promotivni video Hedone d.o.o.

 

Pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"