Početna veličina slova Smanji veličinu slova
Travanj
10

Želite pomoći Udruzi? SVAKI VAŠ DOPRINOS NAM JE DRAGOCIJEN!

Facebook - Udruga invalida Križevci Twitter - Udruga invalida Križevci Youtube

SVJETSKI DAN SVJESNOSTI O AUTIZMU, 2.4.2020.

ODRŽAN 15. MEĐUNARODNI STRUČNI SKUP „NAŠ POGLED U BUDUĆNOST“

Pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, 9. i 10. svibnja 2019. u Falkensteiner Hotelu Adriana u Zadru, održan je 15. Međunarodni stručni skup 'Naš pogled u budućnost', namijenjen stručnjacima u području profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom.   Održivi razvoj sustava profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom, održivi razvoj zaštitnih i integrativnih radionica, inovacije postojećih sadržaja i procesa, personalizacija tržišne komunikacije samo su neke od tema koje su predstavili domaći i inozemni stručnjaci u više od 20 izvanrednih prezentacija, predavanja te panel raspravi.   Cilj skupa u Zadru, kao i svih dosadašnjih, bila je razmjena je iskustva dobrih praksa i znanja. Program događanja prilagođen je relevantnim temama vezanim za područje profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom na hrvatskoj i europskoj sceni, te kao takav predstavlja jedinstvenu priliku da kroz partnersku suradnju gospodarskog sektora, akademske zajednice i relevantnih institucija pridonesemo razvoju svijesti o sposobnostima i doprinosu osoba s invaliditetom na radnom mjestu i tržištu rada. Na skupu je sudjelovao i predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Križevci, Petar Gatarić, s izlaganjem na temu “HEDONA” križevačka čokolaterija – integrativna radionica". Naglasio je da svojim primjerom društvenog poduzetništva i integrative radionice, Udruga osoba s invaliditetom Križevci, zajedno sa tvrtkom „Hedona“ d.o.o. svakodnevno doprinosi ciljevima zapošljavanja osoba s invaliditetom koje određuje nacionalno zakonodavstvo i strateški dokument Europa 2020.   U nastavku možete preuzeti i prezentaciju sa skupa.      
13.05.2019.PRAVNA KLINIKA, 15.5.2019.

Udruga osoba s invaliditetom Križevci u suradnji s Pravnom klinikom Pravnog fakulteta u Zagrebu organizira pružanje besplatne pravne pomoći za članove/ice Udruge kao i za ostale građane kojima je takav oblik pomoći potreban. Pružanje besplatne pravne pomoći organizira se dana 15.5.2019. godine, srijeda, u vremenu od 10 – 14 sati u prostorijama Udruge osoba s invaliditetom Križevci, Trg Antuna Nemčića 7, gdje će studenti Pravne klinike Pravnog fakulteta u Zagrebu pružiti potrebnu besplatnu pravnu pomoć. Napominjemo, da osobe trebaju sa sobom donijeti: - fotokopiju osobne iskaznice - fotokopiranu dokumentaciju vezanu za pravni problem Predmeti se ne rješavaju na licu mjesta nego će riješeni predmeti biti dostavljeni na kućne adrese tražitelja pravne pomoći. Za dodatne informacije i prijavu za pružanje besplatne pravne pomoći obratite se u Udrugu osoba s invaliditetom Križevci do 14.5.2019. godine svakim radnim danom od 8 do 16 sati ili na telefon 048/681-211.
07.05.2019.UDRUZI ODOBREN PROJEKT “ZAJEDNO U ZAJEDNICI”

Predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Križevci Petar Gatarić, potpisao je u ponedjeljak, 6.5.2019., u Velikoj gradskoj vijećnici, ugovor o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta "Zajedno u zajednici". Grad Križevci odobrio je Udruzi iznos od 14.500,00 kn za sufinanciranje projekta.   Projekt kao jedan od glavnih problema definira nedovoljnu dostupnost socijalnih usluga za starije osobe i osobe s invaliditetom kojima su te usluge potrebne. Kako bismo im osigurali potrebne socijalne usluge (odlazak liječniku, rješavanje statusnih pitanja, specijalističkih pregleda, odlazak na sud, poreznu upravu, u ljekarnu, nabavu živežnih namirnica, rješavanja administrativnih stvari u gradu) ovim projektom planiramo im omogućiti besplatnu usluga prijevoza kombi vozilom Udruge. Nadalje, ovim programom želimo povećati mobilnost osoba s invaliditetom i uključiti ih u događanja u lokalnoj zajednici i šire, te će Udruga, kao i prijašnjih godina, organizirati odlazak na susrete u ostale prijateljske Udruge diljem Hrvatske.  Tom prilikom za sve sudionike organiziramo zajednički doručak i ručak gdje sudionici razmjenjuju iskustava između udruga i pojedinaca.  
07.05.2019.NACIONALNI DAN OSOBA S CEREBRALNOM PARALIZOM, 5.5.2019.

                    Dana 05. svibnja 2019. te narednih nekoliko dana, 19. godinu za redom, obilježava se Nacionalni dan osoba s cerebralnom paralizom. Navedeni dan se ističe kao izuzetno značajan jer daje pozornicu za predstavljanje svih značajnih pitanja vezanih za osobe s cerebralnom paralizom, koja u svakodnevnim tokovima, ne uspijevaju doći do izražaja. Takve prilike, od velike važnosti za same osobe s cerebralnom paralizom i članove njihovih obitelji, pružaju mogućnost da se njihov glas čuje snažnije no inače i stvori jasnu platformu za daljnje djelovanje. U obilježavanju sudjeluju udruge i njihovi članovi diljem Hrvatske putem prigodnih radionica i aktivnosti kojima se nastoji podići razina svijesti o potrebi zadovoljavanja socijalnih potreba osoba s cerebralnom paralizom.   Shodno prethodno navedenom, pod geslom „Znanjem do socijalnih usluga“, Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize organizira provedbu dvodnevne radionice s ciljem jačanja kapaciteta udruga članica za planiranje, razvoj i pružanje kvalitetnih usluga u zajednici koja će potaknuti na kvalitetniju suradnju te razvoj mreže usluga s ciljem zadovoljavanja socijalnih potreba i socijalnog uključivanja osoba s cerebralnom paralizom. Naglasak je stavljen na povećanje socijalnih usluga kako bi se obuhvatilo prostorno i prometno izolirane korisnike. Ciljana skupina radionice su voditelji/stručni suradnici 31 udruge članice HSUCDP koji će sudjelovanjem u radionicama održanim od strane stručnjaka iz polja pružanja socijalnih usluga, osnažiti kapacitete vlastitih organizacija u svrhu pružanja kvalitetnijih socijalnih usluga.                                     Kako bi se osigurao informativan i stručan karakter radionice, odabrane su teme kojima će se pružiti cjelovit i sveobuhvatan uvid u pitanja ostvarenja socijalnih usluga. Tako će sudionici imati priliku steći saznanja o socijalnim politikama na razini Europske unije, ostvariti informacije o zakonskim okvirima i propisima o minimalnim uvjetima za pružanje socijalnih usluga te mogućnostima za uključivanje u Mrežu pružatelja usluga. Uz sve navedeno, biti će istaknuti primjeri dobre prakse na polju ostvarenja i pružanja socijalnih usluga od strane udruga. Radionica će se održati 06. i 07. svibnja 2019. u Jastrebarskom.                                 Kao i prethodnih godina, obilježavanjem Nacionalnog dana osoba s cerebralnom paralizom, nastoji se povećati razina svijesti o problematici vezanoj za osobe s cerebralnom paralizom, pružiti smjer prema kojem ići pri ostvarenju snažnih kapaciteta za planiranje, razvoj i pružanje socijalnih usluga, te u konačnici, osobama s cerebralnom paralizom omogućiti kvalitetan život.
03.05.2019.USKRSNA ČESTITKA

17.04.2019.PRAVNA KLINIKA, 24.4.2019.

Udruga osoba s invaliditetom Križevci u suradnji s Pravnom klinikom Pravnog fakulteta u Zagrebu organizira pružanje besplatne pravne pomoći za članove/ice Udruge kao i za ostale građane kojima je takav oblik pomoći potreban. Pružanje besplatne pravne pomoći organizira se dana 24.4.2019. godine, srijeda, u vremenu od 10 – 14 sati u prostorijama Udruge osoba s invaliditetom Križevci, Trg Antuna Nemčića 7, gdje će studenti Pravne klinike Pravnog fakulteta u Zagrebu pružiti potrebnu besplatnu pravnu pomoć. Napominjemo, da osobe trebaju sa sobom donijeti: - fotokopiju osobne iskaznice - fotokopiranu dokumentaciju vezanu za pravni problem Predmeti se ne rješavaju na licu mjesta nego će riješeni predmeti biti dostavljeni na kućne adrese tražitelja pravne pomoći. Za dodatne informacije i prijavu za pružanje besplatne pravne pomoći obratite se u Udrugu osoba s invaliditetom Križevci do 23.4.2019. godine svakim radnim danom od 8 do 16 sati ili na telefon 048/681-211.
15.04.2019.SVJETSKI DAN SVJESNOSTI O AUTIZMU, 2.4.2019.

Glavna skupština UN-a odabrala je 02. travnja kao Svjetski dan svjesnosti o autizmu čime se želi skrenuti pozornost javnosti diljem svijeta na sve veći problem ovoga složenog poremećaja koji se kod pojedinaca najčešće razvije u prve tri godine života i uglavnom traje do kraja života.   Ovogodišnji jubilarni 10. Svjetski dan svjesnosti o autizmu obilježava se pod motom „Rušimo zajedno barijere autizma – izgradimo pristupačno društvo!“. Cilj obilježavanja ovog dana je prenijeti poruku o potrebi prebacivanja fokusa sa „svjesnosti“ na „prihvaćanje“ autizma te promicanja daljnjeg uključivanja u društvo. Ideja je da se prenese pozitivna i optimistična poruka o autizmu, a kampanja će poticati socijalni model invaliditeta i imati snažni pravno utemeljen pristup, podsjećajući na prava zapisana u UN-ovoj Konvenciji o pravima osoba s invaliditetom.
02.04.2019.“LJUBIČASTI DAN” - DAN PODRŠKE OSOBAMA S EPILEPSIJOM, 26.03.2019.

26. ožujka - “Ljubičasti dan”, dan kad se širom svijeta ljubičastom bojom iskazuje solidarnost s osobama koje imaju epilepsiju.   „Ljubičasti dan“ ili „Purple day“ je dan pružanja podrške osobama s epilepsijom. Obilježava se 26. ožujka na svim kontinentima i u više od stotinu zemalja svijeta te je proglašen najutjecajnijim međunarodnim danom u svrhu podizanja razine osviještenosti o epilepsiji. Dan je osnovan 2008. godine inicijativom djevojčice Cassidy Megan, njenih roditelja i Udruge za epilepsiju iz Nove Škotske u Kanadi. Zbog osjećaja usamljenosti i nerazumijevanja, Cassidy koja je tada bila devetogodišnja djevojčica s epilepsijom, izrazila je želju da svima govori o epilepsiji i da pokaže kako se ljudi s epilepsijom ne razlikuju od drugih ljudi.   Obucite ljubičasto i dajte podršku osobama s epilepsijom!
26.03.2019.NACIONALNI DAN INVALIDA RADA, 21.3.2019.

Udruga osoba s invaliditetom Križevci u suradnji sa  Hrvatskim savezom udruga invalida rada organizira  Nacionalnu  kampanju „Tjedan dana s invalidima rada“ u sklopu Nacionalnog dana invalida rada koja će trajati od 18. do 24. ožujka 2019. S ovom Kampanjom želimo upozoriti javnost na opće i posebne probleme invalida rada, te moguće prijedloge za rješavanje istih. Također, želimo ostvariti suradnju i povezivanje s tijelima državne uprave koji su nadležni za provedbu javnih politika koje su bitne za invalide rada.   Udruga osoba s invaliditetom Križevci  obilježava Nacionalni dan invalida rada postavljanjem prigodnog štanda - informativnog kutka, na Strossmayerovom trgu u Križevcima 21.03.2019. godine u vremenu od 10:00 – 12:00 sati. Tom prigodom uspostaviti ćemo komunikaciju sa svojim sugrađanima o:  - promoviranju prava invalida rada odnosno osoba s invaliditetom - podizanju razine javne svijesti o problemima, pravima i interesima invalida rada odnosno osoba s invaliditetom - borbi protiv stereotipa, predrasuda i štetnih postupaka prema invalidima rada odnosno osoba s invaliditetom na svim područjima života.
21.03.2019.SVJETSKI DAN OSOBA S DOWN SINDROMOM, 21.3.2019.

Down Syndrome International (DSI) je službeno odredio 21. ožujak kao Svjetski dan osoba s Down sindromom (WDSD). Navedeni datum je izabran kako bi označio jedinstvenost Downova sindroma u potrostručenju (trisomiji) 21. kromosoma. Svjetskim danom syndroma Down (WDSD) prvi put je obilježen u Singapuru 2006. godine, a mnoge organizacije širom svijeta, među kojima i Udruga osoba s invaliditetom Križevci, pridružit će se ovoj proslavi kroz razne događaje i aktivnosti, tako da se današnji datum obilježava u cijelom svijetu. Downov sindrom je genetski poremećaj koji je uzrokovan prisutnošću jednog kromosoma viška. Nastaje u trenutku začeća.   Kromosomi su sićušne nakupine bjelančevina u svakoj stanici ljudskog organizma koje prenose sve nasljedne karakteristike. Na svakom kromosomu nalaze se tisuće gena u kojima su zapisane sve naše nasljedne osobine u obliku DNK. Kromosomi dolaze u paru i u svakoj se stanici nalazi se 23 para (46 kromosoma ukupno). U svakom paru jedan kromosom potječe od majke, a jedan od oca.   Uzrok Downova sindroma otkrio je 1959. godine francuski genetičar Jerome Lejeune. Na 21. paru kromosoma otkrio je još jedan kromosom viška, umjesto 2, tu su se nalazila 3 kromosoma, a u cijeloj stanici umjesto 46, ukupno 47 kromosoma. Ime Down potječe od imena engleskog liječnika Johna Langdona Downa koji je 1866. prvi opisao sindrom, gotovo 100 godina prije nego što je pronađen uzrok poremećaju.   Zašto obilježavamo Svjetski dan sindroma Down? Obilježavanjem Svjetskog dana sindroma Down želimo upoznati svijet s ovim poremećajem i pri tomu potaknuti ljude za veće poštivanje prava ljudi s Downovim sindromom. Većim razumijevanjem i poboljšanjem njihovog položaja u društvu možemo poboljšati kvalitetu života osoba s sindromom down.   Pokaži podršku! Simbol Dana sindroma Down su šarene čarape jer ih osobe s Down sindromom ne mogu upariti. Nošenjem šarenih čarapa pokazuje se podrška borbi osoba s Down sindromom kako bi se što bolje integrirali u naše društvo.   Zašto danas nositi rasparene šarene čarape? Zato da se priča o problemima osoba s Down sindromom. Kada vas upitaju: zašto nosiš šarene (različite) čarape? Progovorit ćete o problemima osoba s Downom i pokazati podršku.
21.03.2019.pag_first_link  < 3 4 5 6 > 
 
EU PROJEKT “USLUGE OSOBNE ASISTENCIJE III”

EU PROJEKT "USLUGE OSOBNE ASISTENCIJE III"

Europska Unija          
Europski socijalni fond

www.esf.hr
www.strukturnifondovi.hr

EU PROJEKT “AKTIVNI I UKLJUČENI - MOBILNOŠĆU I SENZIBILNOŠĆU DO ZAPOSLENJA”

EU PROJEKT "AKTIVNI I UKLJUČENI - MOBILNOŠĆU I SENZIBILNOŠĆU DO ZAPOSLENJA"

Europska Unija          
Europski socijalni fond

www.esf.hr
www.strukturnifondovi.hr

 

 

EU PROJEKT “USLUGE OSOBNE ASISTENCIJE II”

EU PROJEKT "USLUGE OSOBNE ASISTENCIJE II"

Europska Unija           
"Zajedno do fondova EU"

www.esf.hr
www.strukturnifondovi.hr

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

„Udruga osoba s invaliditetom Križevci je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge"

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Čokolaterija „Hedona”

Klikom na sliku pogledajte web stranicu našeg socijalnog poduzeća Hedona d.o.o. Križevci - Križevačke čokolaterije

Promotivni video Hedone d.o.o. Križevci - Križevačke čokolaterije

Klikom na sliku pogledajte promotivni video Hedone d.o.o. Križevci - Križevačke čokolaterije

WEB SHOP HEDONE d.o.o. KRIŽEVCI - KRIŽEVAČKE ČOKOLATERIJE

Klikom na sliku posjetite web shop Hedone d.o.o. Križevci - Križevačke čokolaterije

Promotivni video EU projekta

Klikom na sliku pogledajte promotivni video EU projekta "Integracija djece s poteškoćama iz Križevaca i okolice u redovni obrazovni sustav"

INA - SPONZOR

Križevačka čokolaterija

Križevačka čokolaterija

 

Klikom na sliku pogledajte reportažu "Križevačka čokolaterija"